spontantur

Om ca en måned skal jeg og mamma en helgetur til Stockholm. Og som jeg gleder meg! Lucia - helga i Sverige er helt magisk. Planen er kun å dra, for å få litt tid med hverandre. Siden jeg studerer hjemmefra, er det viktig for både meg og familien å få kvalitets tid sammen. Denne gangen ble det jentetur til vakre Stockholm. Og det passer jo helt greit å dra før jul. Kanskje kjøpe inn noen julegaver der også? maybe mabye. Jeg har vært i Stockholm to eller tre ganger før, så litt kjent er jeg der! 

 

 

Har du vært i Stockholm før? 


mini update

I forrige uke pakket jeg sakene mine og reiste hjem for å jobbe i praksis for to uker. Første uke har allerede gått, og det har gått fort! Har kun igjen en uke på jobb før jeg må tusle tilbake til drammen for å fortsette vanlig skole. På søndag hadde jeg og to andre venninner en avtale med ei som går på mediahøyskolen i oslo. Hun skal lage en eksamensoppgave om den kollektive trafikken for oss med nedsatt hørsel, med inspirasjon fra innlegget jeg skrev her på bloggen for litt siden. Jeg syntes jo at det her var utrolig kult og ble litt stolt, det er jo lov til å si det nå, er det ikke? Gleder meg til å se resultatet! 

Denne uka skal mye skje, og jeg har mange oppgaver på huskelista på iphonen. Ha en fin uke dere! ♥

Lia Kongsvinger - Knerten - Fridays på søndag - Bilde fra toget - Bikbok - Meg og Renate 

 

THE FAULT IN OUR STARS

Hver sommer er familien noen uker på campingen, her i Sverige. Selv om jeg begynner å bli liitt lei å være her, så er det alltid like koselig å sitte på stranda, høre på musikk og lese en bok. The Fault In Our Stars er ihvertfall min favorittbok nå for tiden. Jeg er egentlig ikke så altfor glad i å lese bøker, ihvertfall ikke på engelsk, men denne boken fanget meg med en gang. Den er utrolig fin!

Planer for kvelden er å se på film med mamma, lage noe godt å spise,  og kanskje ta et kveldsbad? haha jeg aner ikke enda. 

 

Q - Hva synes du om boken? Har du lest den? 

 

FINE DAGERDen siste skoleuka har vært proppfull med turer, kos og sol. Det var skikkelig deilig å levere inn bøkene på torsdag, og endelig få følelsen av ferie! Akkurat nå er jeg på campingen, tulla inn med pledd imens jeg ser på film: American pie - the naked mile haha! 

God sommer alle sammen, kos dere ♥

HELT UTROLIG

 

// herligste mamma


Det er helt utrolig at så mange har delt innlegget "en del av meg". Har ikke ord! Jeg trodde aldri at det lille innlegget skulle nå så langt, men det gjorde det. Jeg har fått noen helt utrolige tilbakemeldinger, mailer og meldinger, og jeg blir så glad. Tusen hjertelig takk! ♥

EN DEL AV MEG

"Unnskyld, kan du gjenta deg?" "En gang til, beklager, jeg fikk ikke med meg hva du sa" "Hæ? Hva sa du nå?" "Glem det"  

Jeg er en av mange hundre - tusen nordmenn som er født med nedsatt hørsel. Hverdagen min er som en berg og dalbane. En dag klarer jeg å følge med på omtrent alt, neste dag er jeg helt fjern. 

Heldigvis for meg, så har jeg innsett at det ikke hjelper å gjemme seg. Jeg har vokst, jeg er ikke redd for å gå med håret oppsatt lenger, heller ikke å bytte batteri i offentlighet. Den lille proppen jeg har i øret er nesten ikke synlig, og det er heller ikke mange som legger merke til den. Selvsagt er det noen personer som ser ut til å ha falt ned fra månen, når jeg trekker fram det lille apparatet fra vesken min, og trykker det inn i øret. Det finnes mange trangsynte personer her i verden, som ser på det å ha et høreapparat som teit. Hadde det ikke vært for dere, så hadde ikke vi som bruker det, hatt gutsen til å vise at vi kan også. Vi kan også det dere kan. Det finnes noen steder jeg ikke liker meg på. Gardemoen f.eks. Mye støy, masse jeg skal få med meg, og så kan vi ikke glemme høyttalerne. Når de roper opp det flyet som er forsinket, eller et annen fly som ikke går. Sånne ting er umulige. Jeg har ingen sjangs å få med meg det. Slik er det på Oslo S også. 

En episode for litt siden hvor jeg satt på do på Gardemoen. De ropte noe over høyttalerne, og som alltid fikk ikke jeg med meg noen ting. Jeg rasket på og skulle gå for å vaske hendene da en ny beskjed ble sagt. Jeg så meg rundt for kanskje å finne en skjerm, hvor beskjeder stod på, men jeg fant ingen. Jeg løp opp trappene og skjønte at noe var endret, siden familien min ikke stod der de stod istad. Det var da panikken slo inn. Tilslutt fant jeg dem, og jeg skal ærlig innrømme at jeg nesten var på gråten. De hadde kun byttet gate. 

Hvorfor gjør de ikke noe med det? Hvorfor setter de ikke opp flere varselskjermer? Hvor de kun har beskjeder på? En hørende person bruker alle sansene omtrent like mye. Vi som hører dårlig, vi bruker øynene våre mye mer. Vi hører gjennom øynene. Det er derfor vi blir så utrolig slitne på slutten av dagen, for akkurat det vi ikke hører, det tar vi til oss via øynene. Noe som krever mye konsentrasjon. Jeg er en av mange tusen nordmenn som ønsker bedre tilrettelegging for hørselhemmede. Prøv å gå med øreklokker på OsloS, så skal du se hvor enkelt det er! 

 

Jeg er ei 16 år gammel jente, med et lite tillegg, nemlig et høreapparat. Høreapparatet er ikke meg. Den er bare en del av meg, noe jeg ihvertfall ikke er flau over. 

BANANA & STRAWBERRIES
Skjærte opp frukt da jeg kom hjem fra skolen i dag. Tok av litt tid til å slappe av før jeg begynte med lekser. Nå snart skal jeg og ei venninne trene, og etter det hopper jeg nok i dusjen, så graver meg ned i senga med film deretter. Ha en fin kveld videre! 

 

Q - Hvordan var din dag? 

TODAYS BREAKFAST
Dagens frokost bestod av vanilje yoghurt, axa blåbær musli og bananer. Kjempegodt og lett!

Q - Har du smakt dette? Hei! Mitt navn er Agnes Maria Johansson. Jeg er født 97 og studerer i Drammen. Håper bloggen vil falle i smak, klem♥

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: agnesjohanssonblogg@hotmail.com

Design laget av Julie Viktoria
hits